Overgewicht

Deze behandeling is bedoeld voor mensen die last hebben van overgewicht of moeite hebben om een gezond gewicht te behouden.

Het is aan te raden om voorafgaand aan deze behandeling inzicht te krijgen in het huidige voedingspatroon. Hiervoor kun je een paar dagen ‘De Eetmeter” van het Voedingscentrum invullen. Als je een account hebt aangemaakt kun je bij ‘instellingen’ – ‘voedingsstoffen’ deze allemaal aanvinken. Nadat je een dag hebt ingevuld kunt je bij ‘bereken advies’ zien of de hoeveelheid voedingsstoffen, vitaminen en mineralen passend is bij de leeftijd, lengte en gewicht. Als je dit overzicht print en meeneemt kunnen we deze doorspreken.

Tijdens het consult wordt er eerst een kirlianfoto gemaakt. Bij een kirlianfoto wordt de lichtuitstraling van de vingers en de tenen vastgelegd op lichtgevoelig fotopapier. Binnen een paar minuten is te zien hoe het gesteld is met de algemene conditie, of er afvalstoffen worden vastgehouden en welke gebieden in het lichaam extra ondersteuning nodig hebben.

De kracht van deze behandeling voor gewichtsvermindering schuilt in:

  • het doorbreken van bestaande eetpatronen;
  • het versterken van de spijsvertering en ondersteuning bij de uitscheiding van afvalstoffen;
  • het bewust worden van welke emoties meespelen in het eetgedrag.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is overgewicht en ondergewicht een gevolg van een zwakke miltenergieVia de SIVAS testmethode wordt bekeken of er naast de spijsvertering nog andere organen zijn die extra aandacht nodig hebben. De darmflora en eventuele ophoping van afvalstoffen in het lichaam worden getest en indien nodig behandeld. Voor extra ondersteuning worden er een aantal punten met ooracupunctuur of kleurenpunctuur behandeld. Het is een behandeling op maat, dit omdat ieder mens uniek is. Zo nodig maken we na de behandeling een tweede kirlianfoto om kijken wat er veranderd is.

Als je meteen wilt beginnen met het verbeteren van je spijsvertering kun je de adviezen doorlezen onder het kopje miltenergie. Ben je stressgevoelig en ben je een “stress-eter” lees dan ook leverenergie en heb je vooral een zoutbehoefte lees dan ook nierenergie. Vind je herkenning in een van de genoemde beschrijvingen dan kun je de bijbehorende adviezen opvolgen. Hierdoor verbetert je energieniveau wat indirect invloed op je gewicht heeft.