Vage klachten

Vage, vaak onsamenhangende klachten kunnen storend zijn in het dagelijkse leven. Er is geen directe aanwijzing voor een aandoening of een oorzaak van deze klachten maar toch zit men niet lekker in zijn vel. Klachten komen en gaan, zijn wisselend van locatie of lijken geen onderling verband met elkaar te hebben.

Bij een eerste consult in de praktijk San Bao wordt een vragenlijst doorgenomen om duidelijkheid te krijgen over o.a. spijsvertering, zintuigen, emoties, voeding en slaappatronen. Daarna wordt er via de SIVAS methode getest. Hierdoor krijgen we een compleet beeld. Vaak is het zo dat vage klachten waar regulier geen touw aan vast te knopen is, in de Traditionele Chinese Geneeskunde wel herkenbaar zijn. Losse puzzelstukjes vallen op hun plaats en onverklaarbare klachten blijken passend te zijn in het geheel. Deze duidelijkheid geeft bij veel mensen in mijn praktijk een opluchting en dit inzicht is vaak al het begin van verbetering.

Afhankelijk van het feit of er op één of meerdere fronten verstoringen zijn wordt er behandeld via acupunctuur, ooracupunctuur, kleurenpunctuur of massage.