Whiplash

Een whiplash kan ontstaan door een plotselinge beweging van het hoofd. De nek is op deze plotselinge beweging niet voorbereid en kan de klap niet opvangen. Hierdoor kunnen er minuscule beschadigingen ontstaan die vaak op een foto niet waar te nemen zijn. Een gevolg hiervan is dat een whiplash vaak niet of laat onderkend wordt.

Vaak wordt nog gedacht dat een whiplash alleen kan ontstaan door een kop-staart botsing met een auto. Het gaat echter om het niet kunnen opvangen van een klap. Bij mensen met gespannen spieren is soms een kleine klap al voldoende om een whiplash te krijgen.

Zo is gebleken dat een botsing op een waterglijbaan of een stoot tegen een keukenkastje al voldoende kunnen zijn om whiplash klachten te krijgen.

Deze klachten kunnen bestaan uit:

  • het gevoel dat het hoofd niet bij het lichaam hoort
  • hoofdpijn
  • duizeligheid
  • concentratiestoornissen
  • slaapstoornissen

Behandeling van whiplash:

Het is goed om bij de eerste symptomen gelijk rust te nemen en proberen te ontspannen.

Een snelle start met acupunctuur in combinatie met ooracupunctuur en kleurenpunctuur.

Het voordeel van acupunctuur is dat men het lichaam kan behandelen zonder direct contact te hebben met de nek zodat deze goed kan herstellen. Door thuis zelf acupunctuurpunten op handen en voeten te drukken blijft de de energie in beweging wat een positieve invloed heeft op het herstel.

Ook chronische whiplashklachten worden behandeld via acupunctuur en ooracupunctuur.