Overgewicht

De kracht van deze behandeling schuilt in het doorbreken van patronen, bewust worden welke emoties meespelen in het eetgedrag en het ontlasten en versterken van de spijsvertering.

Gedurende een periode van zeven weken volg je een uitgebalanceerd voedingsadvies waardoor de spijsvertering rust krijgt en versterkt. Hierdoor worden de maaltijden beter verteerd, voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen beter uitgescheiden. De bloedsuikerspiegel stabiliseert, de klachten die te maken hebben met vastgehouden afvalstoffen verdwijnen en je energie vermeerdert waardoor vermoeidheid kan verdwijnen.

Om dit te bereiken worden er tijdens het consult drie punten in het oor geprikt met kleine naaldjes die gedurende 2-3 weken blijven zitten. Deze naaldjes bevorderen de stofwisseling, de uitscheiding van afvalstoffen en verminderen de eetlust waardoor het advies (de eerste drie weken ongeveer de helft van een normaal dagportie) gemakkelijk te volgen is. In week vier begint de opbouw naar een normaal gezond eetpatroon en in week zeven eet je weer het normale aantal calorieën.

Tijdens het consult wordt er eerst een kirlianfoto gemaakt. Bij een kirlianfoto wordt de lichtuitstraling van de vingers en de tenen vastgelegd op lichtgevoelig fotopapier. Binnen een paar minuten is te zien hoe het gesteld is met de algemene conditie, of er afvalstoffen worden vastgehouden en welke gebieden in het lichaam extra ondersteuning nodig hebben. Daarna geef ik uitleg over de Chinese kijk op overgewicht. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is overgewicht een gevolg van een zwakke miltenergie. Het voedingsadvies en de adviezen om je spijsvertering te versterken krijg je op papier mee.

Daarna gaan we testen en behandelen. Via de SIVAS testmethode wordt bekeken of er naast de spijsvertering nog andere organen zijn die extra aandacht nodig hebben. Ook de darmflora en eventuele ophoping van afvalstoffen in het lichaam worden getest en indien nodig wordt er een extra naaldje geplaatst. Voor extra ondersteuning worden er een aantal punten met kleurenpunctuur behandeld. Het is een behandeling op maat, dit omdat ieder mens uniek is en dus ook de oorzaken van overgewicht per persoon verschillen. Je krijgt de behandeling en het advies wat past bij jouw situatie.

Vanzelfsprekend is het belangrijk om na dit dieet door te gaan met gezonde leef- en voedingsgewoonten. Tijdens het consult krijg je voldoende informatie en advies mee om zelf aan de slag te gaan. Het is dan ook niet nodig om meteen een vervolgafspraak te maken. Veel mensen blijven door het opvolgen van de adviezen langere tijd afvallen tot een gezond gewicht bereikt is.

Als je meteen wilt beginnen met het verbeteren van je spijsvertering kun je de adviezen doorlezen onder het kopje miltenergie. Ben je stressgevoelig en ben je een “stresseter” lees dan ook leverenergie en heb je vooral een zoutbehoefte lees dan ook nierenergie. Vind je herkenning in een van de genoemde beschrijvingen dan kun je de bijbehorende adviezen opvolgen. Hierdoor verbetert je energieniveau wat indirect invloed op je gewicht heeft.

In de volgende gevallen is het raadzaam om je uitgebreider te laten testen:

  • Als er ondanks het dieet en voedingsadviezen vrijwel niet wordt afgevallen (dit wijst op een verstoorde/vertraagde stofwisseling).
  • Het gewicht weer snel toeneemt.
  • Klachten door de oornaaldjes verdwijnen en deze terug komen als de naaldjes er uit zijn.